Seyfe'den Karelerle 2011 TakvimiKırşehirli makine mühendisi ve aynı zamanda Seyfe Gölü Ekoloji ve Tabiatı Koruma Tanıtma Derneği Başkanı hemşehrimiz Ömer Çetiner, fotoğraf merakı nedeniyle çektiği, 10 bin adet fotoğraftan derlediği özel bir koleksiyonu 2008 yılından itibaren her yıl masa ve duvar takviminde toplamaya devam ediyor.
"Doğaya Makro Bakış" adını verdiği ve kendi objektifinden çıkan karelerden oluşan koleksiyonundan Seyfe Gölü'nden derlediği özel fotoğrafları topladığı 2011 masa takvimi de yoğun ilgi gören Ömer Çetiner, Doğaya Makro Bakış adını verdiği fotoğraflarında tabiatın eşi benzeri olmayan güzelliklerini ölümsüzleştirdiğini kaydetti.
2008, 2009, 2010 ve 2011 yılları olmak üzere bu yıl 4. kez basımını gerçekleştirdiği 2011 masa takvimini, bir zamanlar nesli tükenmekle karşı karşıya kalan flamingolarla birlikte 187 civarında kuş türünün barındığı, 1990 yılında Tabiat Koruma Alanı olarak ilan edilen, çevresinde eski Tunç Çağı'nın izlerini taşıyan 20 höyük ve tümülüsün bulunması nedeniyle de Birinci Derecede Doğal Sit Alanı olarak belirlenen ve son yıllardaki küresel ısınmanın da etkisiyle yanlış sulama yöntemleri ve Devlet Su İşleri tarafından açılan drenaj kanalları nedeniyle kuruyan Seyfe Gölü Kuş Cenneti'nden çektiği fotoğraflara ayırarak, Seyfe'nin de tanıtımını yapan Çetiner, takvimde Aralık ayının fotoğ-rafın da yine Semazen figürlerinin olduğu ve halk arasında 'sütleğen' denilen çiçek resmini tercih ettiğini belirterek, "Halk arasında 'sütleğen' denilen bu çiçekte, bir merkezin etrafında beş ayrı çiçek daha bulunuyor. Bu beş ayrı çiçeğin her birinde Semazenlere benzeyen figür var ve sanki sema dönüyor gibi görüntü veriyorlar. Bu çiçek beni çok etkiledi ve doğaya olan hayranlığım daha çok arttı. Bu nedenle yine Seyfe'de çektiğim ve herkesin büyük beğenisini toplayan bu fotoğrafı her yıl bastırdığım masa takviminde kullanıyorum" dedi.
Kırşehir Çağdas |
1545 kez okundu |
Yorumlar |
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın |