7 Ülkeden, 32 Genç Kırşehir'de Buluştu 14-01-2012 Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğü, Strateji Geliştirme Şubesi tarafından hazırlanan "Dini Hoşgörüsüzlük ve Ön Yargının Önlenmesi" adlı proje kapsamında ilimize 7 ülkeden 32 genç geldi. Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Şubesi'nin projesi kapsamında 7 ülkeden Kırşehir'e gelen öğrenciler, 17 Ocak tarihine kadar İslam'a karşı olan ön yargının yıkılması için çeşitli faaliyetlerde ve diyaloglarda bulunacak. Slovakya, Malta, Polonya, Estonya, Portekiz, İtalya ve Romanya'dan Yahudi, Müslüman ve Hıristiyan kökenli gençler, ulusal, uluslararası ve yerel bağlamda işbirliğini teşvik etmek amacıyla Kırşehir'e gelirken, Temur Otel'de Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge bölümü eğitimci hocaları eşliğinde çalışmalar yapan gençler, daha sonra Kırşehir İmam-Hatip Lisesi'nde öğrencilerle bir araya geldi.
Okulda öğrencilerle bir süre sohbet eden gençler, hazırladıkları 7 ülkeye ait slayt gösterisi, ney dinletisi ve ilahilerden oluşan programda, okul öğretmenlerinden Ahmet Koyuncu da Kur'an-ı Kerim'den bazı ayetler okudu. Okunan ayetlerin İngilizce mealleri yabancı konuklara da verildi.
Geçtiğimiz Salı günü Kırşehir’e gelen ve 17 Ocak’a kadar bir hafta süresince Kırşehir'de kalacak gençlerin katıldığı proje ile her üç dine ait ön yargıların gençler arasında kaldırılması, birbirlerini daha iyi tanımaları, bu ön yargılardan en az şekilde etkilenmeleri için çevrelerindeki insanlara yardımcı olmaları amaçlanıyor.
Bireysel bilgi paylaşımlarından grup çalışmalarına yönelinerek gençlerin kendilerini ifade etme fırsatının verileceği proje çalışmaları çerçevesinde tartışma ortamları sayesinde teorik olarak akıllarda olan birçok temanın paylaşımı ile farklı ve zıt fikirlerin sunulması sayesinde ortak bir sonuç elde edilmeye çalışılacak. Ana tema İslam'a karşı olan ön yargının yıkılması olmakla birlikte aslında dinler arası bu tür algılamaların yaygın olduğundan hareketle yürütülen proje sonunda her 3 dine ait ön yargıların gençler arasında kaldırılması, birbirlerini daha iyi tanımaları, bu ön yargılar-dan en az şekilde etkilenmeleri için etraflarındaki insanlara yardımcı olmaları hedefleniyor.
|