Neşet ERTAŞ'ın Adı Liseye Verildi![](FileUpload/ds69988/HaberResim/286734.jpg) 10-02-2012 Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Neşet Ertaş’ı ziyaret ederek yakın zaman içerisinde başarılı bir şekilde geçirdiği ameliyat sonrasında geçmiş olsun dileklerini iletti. Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Türkiye’nin “Yaşayan İnsan Hazineleri” listesinde yer alan ünlü halk ozanı, bozlak ustası Neşet Ertaş’ı ziyaret etti.
Başkan Bahçeci, kısa süre önce ameliyat olan Neşet Ertaş’a geçmiş olsun dileğinde bulunurken, Kırşehir Belediyesi tarafından oluşturulan Türk Halk Müziği Topluluğu’na büyük ustanın ismini verdiklerini, Kırşehir Güzel Sanatlar Lisesi’nin isminin Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Lisesi olarak değiştirildiğini, Kırşehir’deki bir bulvara Neşet Ertaş ismini verdiklerini ve son olarak da 6 ayda bir yayınlanan Kırşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Anadolu’nun Parlayan Yıldızı Kırşehir adlı dergide Neşet Ertaş’a yer ayırdıklarını kaydetti.
Ayrıca Başkan Bahçeci “Sağlığınızın daha da iyiye gitmesi beni de çok mutlu etti. Siz ve babanız Muharrem Ertaş bir geleneği, halk müziğinde bir ekolü temsil ediyorsunuz. Anadolu’nun bağrından yükselen güzel seslerden biri olmanın yanı sıra yaşam felsefenizle de insanlığa ışık tutuyorsunuz. Hemşehrimiz olmanız ise bizi ayrıca mutlu ediyor” dedi.
Büyük bozlak ustası Neşet Ertaş ise, Başkan Bahçeci’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti vurguladı. Ertaş, bu yapılan hizmetlerin kendi şahsında büyük ve çok önemli bir yere sahip olduğunu, bu nedenle tüm Kırşehirli hemşehrilerine minnet ve şükran duygularını sunduğunu söyledi.
Neşet Ertaş “Her zaman ve her yerde memleketim ve baba ocağım olan Kırşehir’i her platformda en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğim. Sizlerin şahsında tüm hemşehrilerime selam ve muhabbetlerimi iletiyorum” dedi.
Ziyarette Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, bozlak ustası Neşet Ertaş’a Kırşehir Pekmezi ve bakır dövme Neşet Ertaş fotoğrafı takdim etti
|