Ahi Evran Üniv. Öğretim Görevlileri Alınacak28-07-2012 Ahi Evran Üniversitesi’ne öğretim üyesi alınacak. Ahi Evran Üniversitesi’ne 2547 sayılı kanun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri uyarınca öğretim üyesi alınacağı bildirildi. Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğü’nden yapılan duyuruya göre, Fen Edebiyat, Eğitim, Mühendislik-Mimarlık, İktisadi ve İdari Bilimler, Tıp ve Ziraat Fakülteleri ile Sağlık Yük-sekokulu, Meslek Yüksekokulu ve Çiçekdağı Meslek Yüksekokulu’na yardımcı doçent unvanlarında öğretim üyesi alınacak. Adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesindeki genel ve ilanda belirtilen diğer koşulları taşımaları gerektiği bildirilen duyuruya göre, adayların ilanın Resmi Gazete’de yayınlanan 25 Temmuz 2012 tarihinden itibaren en geç 15 gün içinde istenilen belgelerle birlikte, Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığı’na şahsen başvurmaları gerekecek. Posta ile yapılan başvurular ve eksik belgeli dosyalar kabul edilmeyecek. Yardımcı doçent kadrosuna başvuracak adayların; başvurdukları anabilim dalını ve yabancı dilini belirtir dilekçelerine özgeçmiş, diplomalarının tasdikli sureti (lisans, yüksek lisans ve doktora), nüfus cüzdanı sureti, 2 adet fotoğraf ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 adet dosyayı teslim etmeleri ve kamu hizmetinde bulunan-ların hizmet belgelerini müra-caat dosyalarına eklemeleri gerektiği bildirilirken, yardımcı doçent kadrolarına başvuran tüm adaylar 2547 sayılı kanunun 23/b-2 maddesinde belirtilen yabancı dil sınavına tabi tutula-cak. Yabancı dil sınav tarihi ise daha sonra duyurulacak.
Bu arada yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversiteler-arası Kurul’ca denkliğinin onaylanmış olması gerektiği bildirilirken, yardımcı doçent unvanla-rında Fen Edebiyat Fakültesi’ne Antropoloji Bölümü ve Anabilim Dalı’nda “Türkiye Nannospalax (Mammalia: Rodentia) kromozomal formlarında geometrik morfometrik” konusunda çalışma yapmış öğretim üyesi alınacak.
Eğitim Fakültesi’ne Türkçe Eğitimi Bölümü ve Anabilim Dalı’nda “Gençlik romanlarının okuma becerisine etkisi ve değerler aktarımı bakımından incelenmesi”, “Ortaöğretim öğ-rencilerinin yazılı anlatımlarında paragraf düzeyinde bağdaşıklık ve tutarlılık”, İlköğretim Bölümü İlköğretim Matematik Eğitimi Anabilim Dalı’nda “Küresel konikler ve uygulamaları”, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Anabilim Dalı’nda “Çevrimiçi öğrenme ortamlarında düşünme stilleri ve etkileşim tasarımları” ile “Çevrimiçi sınav modeli ve uygulanabilir sınav sistemlerinin geliştirilmesi”, Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Anabilim Dalı’nda “Cumhuriyet öncesi dönemde çocuk dergileri” üzerine çalışmış olmak gerekiyor.
Mühendislik-Mimarlık Fakültesi’ne Çevre Mühendisliği Bölümü Çevre Teknolojileri Anabilim Dalı’nda “Dere sularının fekal koliform kirliliği ve koliform bakterilerindeki integron gen kasetleri”, Çevre Mühendisliği Bölümü Çevre Bilimleri Anabilim Dalı’nda “Cicindelidae (Coleoptera) familyası üzerine sitogenetik ve taksonomik çalışmalar”, Gıda Mühendisliği Bölümü Gıda Bilimleri Anabilim Dalı’nda “İlaç başlangıç maddeleri heterosiklik bileşiklerin sentezleri için yeni yöntemler geliştirilmesi”, Gıda Mühendisliği Bölümü Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı’nda “Gram (+) ve gram (-) bakterilerdeki antibiyotik direncinin moleküler mekanizması” ile “IL-6 polimorfizminin doku metal düzeylerine etkisi” konularında çalışmalar yapmış yardımcı doçent tercih edilecek.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne İktisat Bölümü ve Anabilim Dalı’nda “Türkiye’de reel döviz kuru, yabancı sermaye ve ekonomik büyüme ilişkisi” ile “Kamu harcama çeşitlerinin ekonomik büyüme üzerine etkileri”, Kamu Yönetimi Bölümü ve Anabilim Dalı’nda “Kalkınma politikalarında değişim ve bölgesel Kalkınma Ajansları”, İşletme Bölümü ve Anabilim Dalı’nda “Kırsal göçün nedenleri ve tarıma etkileri” konularında çalışmalar yapmış olmak gerekiyor. Tıp Fakültesi’ne ise Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı’nda “Deneysel medulla spinalis travmasında melatoninin serbest radikaller üzerine etkisinin incelenmesi” konusunda çalışmış olmak gerekirken, Ziraat Fakültesi’ne Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Bitkisel Biyoteknoloji Anabilim Dalı’nda “Yerel fasulye popülasyonlarından seleksiyon yoluyla çeşit geliştirilmesi”, Bahçe Bitkileri Bölümü Sebze Yetiştirme ve Islahı Anabilim Dalı’nda “Hormon uygulamalarının domates fidesinin fizyolojik ve morfolojik özelliklerine etkileri” ile “Fasulye antraknozu hastalığına dayanıklılığın kalıtımı”, Biyosistem Mühendisliği Bölümü Tarımsal Yapılar Anabilim Dalı’nda “Arazi ve su kullanımı” konularında çalışmış olmak şartı aranacak.
Sağlık Yüksekokulu’na Çocuk Gelişimi Bölümü ve Anabilim Dalı’nda “Erken yaş ölümlerinin coğrafi bilgi sistemi ile değerlendirilmesi”, Meslek Yüksekokulu’na Teknik Programlar Bölümü ve Anabilim Dalı’nda “Koyunlarda karkas özelliklerinin çok değişkenli istatistiksel analiz yöntemleriyle belirlenmesi” ile “Endoperoksit, triazin ve tiyazol yapısı içeren bileşiklerde kristalografi, spektroskopi ve moleküler modelleme”, Çiçekdağı Meslek Yüksekokulu’na da Teknik Programlar Bölümü ve Anabilim Dalı’nda “Kanatlı beslemede humik asit ve kuluçkalık yumurtalarda in ovo besleme” ile “Böbrek dokusundaki hasarların engellenmesinde Ellagic Asidin koruyucu etkileri” konularında çalışmalar yapmış yardımcı doçent unvanlı öğretim üyesi alınacak.
|