• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/kirsehirlilerdernegi
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905549585399
  • https://www.twitter.com/kirsehirdernegi
  • https://www.instagram.com/kirsehirlilerdernegi
  • https://www.youtube.com/bozkırınsesi
Dünya Kırşehirliler Derneği
    • OZANLAR VE EVLİYALAR DİYARI "KIRŞEHİR" KENTPARK
    • Dünya Kırşehirliler Derneği | Türkiye ve Dünya'nın her yerine hizmetlerine devam.
    • NEŞET ERTAŞ "KIRŞEHİR" demek "BOZLAK" demek
    • Dünya Kırşehirliler Derneği Neşet Ertaş için Var
    • AHİLİK | AHİ EVRAN-I VELİ | ŞEYH EDEBALİ
    • Ahilik Nedir - Ahi Evran-ı Veli Kimdir - Şeyh Edebali Kimdir Kırşehir Değerleri Selçuklu - Osmanlı - Türkiye
Üyelik Girişi
Ana Menü
Site Haritası
AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ

Prof.Dr. Vatan KARAKAYA

Prof.Dr. Vatan KARAKAYA

Ahi Evran Üniv.Rektörü

Kırşehir Büyükleri
Şeyh Edebali Kimdir ?

Şeyh Edebali 

  Kırşehir

Ahi Evran veiAhilik

Kırşehir

Cacabey ve Medresesi

Kırşehir

Aşıkpaşa ve Türbesi

  Kırşehir

Yunus Emre ve Türbesi

 Kırşehir

Süleyman Türkmani

 Kırşehir

Ahmedi Gülşehri

Kırşehir

Seyfe Gölü

 Kırşehir

Kesik Köprü

   Kırşehir

Hirfanlı Barajı

Kırşehir

Kalehöyük

OZANLARIMIZ
Kırşehir 

Muharrem Ertaş

Kırşehir

Çekiç Ali

 Kırşehir

Hacı Taşan

Kırşehir

Aşık Said

 Kırşehir

Şemsi Yastıman

 Kırşehir

Neşet Ertaş

   Kırşehir

Ekrem Çelebi

  Kırşehir

Bahri Altaş

 Kırşehir

Tufan Altaş

Kırşehir

Kırşehir Ustaları

Kırşehir 

Kaman MehterTakımı

KİŞİSEL SİTELER
Ali Aydemir
aliaydemir@mucurhem.com
RÖPORTAJ
02/01/2012

Eğitimci, şair, yazar Ali Aydemir (İdari)ile yapılan sıcak söyleşi

 

 

Geycekli Âşık Derviş Ekim: Sayın Hocam; kendinizi ve ailenizi kısaca tanıtırmısınız?

 

Ali Aydemir: 02 Şubat 1951 tarihinde Mucur’un Şatıroğlu Mahallesine bağlı Gökçeviran Beldesinde doğdum. Babam, Veli Çavuşların Hacı Hasan oğlu Emekli imam Mehmet, annem ise Güvercinlerin Hacı Hüseyin kızı Mürüvvet’tir.

İkisi kız, sekizi erkek on kardeşin en büyüyüm. İlk ve orta öğrenimimi Mucur’da okudum.1970 yılında Kırşehir Erkek İlk öğretmen Okulunu bitirerek; Ankara’nın Haymana İlçesi’ne bağlı Çeltikli Köyü’nde ilkokul öğretmeni olarak göreve başladım. Evliyim, ikisi kız, ikisi erkek dört çocuk ve beş torum sahibiyim.

            Mucur’a bağlı Babur ve Çiçekdağı İlçesi’nin Solakuşağı Köylerinde öğretmenlik yaptım. Beş yıldan fazla Mucur Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcılığım oldu. Bir ara Mucur Rıza Dikmen İlkokulunda görev yaptıktan sonra; Bayburt’a bağlı Arpalı Kasabası’nda üç yıl öğretmenlik yaptım.

            1988 Yılında Mucur’un Kızıldağıyeniyapan ve Kılıçlı ve Geycek Köylerinde öğretmenlik yaptıktan sonra Merkezdeki Hacı Ömer Sayın İlkokul’una müdür olarak atandım. Daha önce müdür yardımcısı olarak görev yaptığım Mucur Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne 1994 yılında atandım.

            Zorunlu atama gereği 2006 da Boztepe İlçesi’ne tayinim çıktı. Bir yıl sonra mahkeme kararı ile tekrar Mucur’a döndüm.

            2010 yılında zorunlu atamadan dolayı kendi mezun olduğum Mucur’un en eski okulu olan Şehit Astsubay Sedat Mert Cumhuriyet İlköğretim Okulu’na kendi isteğim üzerine müdür olarak atandım. Halende bu görevi yürütmekteyim. Hizmetim kırk bir yılı aştı. Bu hizmetin çoğunluğu halk eğitim merkezi idareciliğinde geçti.

 

Derviş Ekim: Şairliğinizin ortaya çıkmasında en önemli etki nedir? Şiir yazmaya ne zaman başladınız?

 

Ali Aydemir: İlkokul dördüncü sınıfta iken Kayseri’ye sınıfça yaptığımız bir gezi sonrasında gezdiğimiz, gördüğümüz ve hayran kaldığımız yerler beni etkilemişti. Rahmetli öğretmenimiz Veli Recai Velibeyoğlu’nun şiir yazmak için bizi yönlendirmesiyle hatırladığım kadarıyla üç kıtalık bir Kayseri’deki geziyle ilgili bir şiir yazmıştım ve öğretmenimden “Aferin” almıştım. Öğretmenimizin şairlik, yazarlık, gazetecilik, kütüphanecilik yönleri haliyle bizleri etkilemişti.

            Diğer şiirlerimi ilk öğretmen olduğum yıllarda Haymana’nın Çeltikli Köyü’nde bekârlık yıllarımda yazmaya devam ettim. Eşim Rabia ile nişanlılık dönemlerinde aşk ve sevda şiirlerim olmuştu.1985 ila 1988 yıllarında Bayburt’un Arpalı Kasabası’nda görev yaptığım yıllarda öğretmenler gününde katıldığım yarışmalarda dereceler almam ve ödüllendirilmem beni kamçıladı. Vakitlerimin çok olması nedeniyle şiirler yazmaya daha çok ilgim arttı. Bazı şiirlerim dergilerde ve gazetelerde yayınlanmaya başladı. Arpalı’da yazdığım “Öğretmenim” adlı şiirim Diyanet Çocuk Dergisinde yayınlandı. Yayınlanmadan dolayı bana beş bin üç yüz lira banka kanalıyla para gönderdiler.            Değişik yerlerde yaptığım hizmetler sırasında katıldığım şiir, anı ve makale yarışmalarında dereceler aldım ve ödüllendirildim.

 

Derviş Ekim: Şiirlerinizde tema olarak neleri işliyorsunuz?

 

Ali Aydemir: Vatan, Millet, Bayrak, hoşgörü, kardeşlik ve sevgi konularına yer verirken tasavvufi şiirlerin yanında hiciv ve taşlamalara da geniş yer vermekteyim. Eğitim ve öğretimle birlikte kültürümüzü ilgilendiren konuları da şiirlerimde işlemeye çalıştım.

            Çevremizde yaşadığımız olayları, problemleri, etkinlikleri zaman zaman şiirlerimle anlatmaya çalışmaktayım. Yapılan haksızlıkları, adaletsizlikleri, topluma zarar veren alışkanlıkları bazen makalelerle ve şiirlerle halka duyurmaya elimden geldiğince duyurmaya çalıştım.

            Türk Millet’ine ve halkıma zarar veren hainleri ve terörü lanetleyip kınamaktayım. Askerime, polisime, öğretmenime, günahsız halka, çocuklara zarar verenleri şiirlerimde anlatmaya çalışıyorum. Uğradığım haksızlıklara karşı tepkilerimi şiirlerle ve makalelerle dile getirmeye çalıştım.

 

Derviş Ekim: Sayın Hocam; yazdığınız şiirlerin sayısını söyleyebilir misiniz? Ayrıca makaleler ve anılar yazdığınız biliniyor. Yayınlanmış olan kitaplarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?

 

Ali Aydemir: Bu güne kadar yayınlanmış şiirlerimin sayısı 270 i geçmiştir. Çevremizde yaşanmış unutulmayan önemli anıları kaleme aldığım gibi eğitim ve öğretimi ilgilendiren pek çok konuda makaleler yazmaktayım. İlk kitabım 2009 yılında yayınlanan “Kalemden Gönüllere”dir. Şiir, anı ve makalelerden oluşmakta ve 243 sayfadan ibarettir. İkinci kitap olarak ta;”Görev Bildiklerim”adlı 206 sayfalık şiir, anı ve makaleleri anlatan kitabımdır.

            “Yaşayanlar Bilir”adlı üçüncü kitap çalışmalarım devam etmektedir. Bu kitap ta 170 sayfayı geçmiştir. Yine şiir, anı ve makalelerden oluşmaktadır. Sponsor bulduğum andan itibaren okuyucularımın hizmetine sunacağım. Sayın Belediye Başkanımız Yaşar Bahçeci kitap basım işlerinde yardımcı olacağını söyledi.

 

Derviş Ekim: Sayın Hocam; zaman zaman yerel gazetelerde ve çeşitli dergilerde eserleriniz yayınlanmaktadır. Araştırma konusunda da epey hizmetler vermektesiniz. Haber niteliğinde olan önemli olayları yerel gazetelerde işliyorsunuz. Yaptığınız bu hizmetler karşısında da hiçbir hak talep etmiyorsunuz. Bu hususta görüşlerinizi alabilir miyim?

 

Ali Aydemir: Bayburt’ta yazdığım bazı şiirlerim Diyanet Çocuk, size ve Milli Eğitim dergilerinde yayınlanmıştır. Kırşehir’de çıkan yerel gazetelerden Kervansaray, Memleket ve Âşık Paşa ‘da okuyuculara şiirlerim, anıları ve makalelerim sunulmuştu. Mucur’da çıkan Dağdelen ve Yeşil Mucur Gazetelerinde epey bir zaman eserlerim yayınlanmıştı. En çok beğeni kazanan anıların başında “Consolos Yılmaz”ın anıları gelmişti. Kaman’da çıkan Akhaber Gazetesinde zaman zaman şiirlerim ve makalelerim yayınlanmaktadır.

            Mucur’da haftada iki gün çıkan Siyasi Mucur Gazetesi’nde şiirlerim, anılarım ve makalelerim devamlı yayınlanmaktadır. Sayın İsmail Şahin’i burada kutlamak istiyorum. Tek başına hem matbaacılık yapıyor, hem de haftada iki gün yerel gazete çıkarıyor. Kültürümüze ve halka hizmeti küçümsenemez. Haber değeri olan olayları, başarıları etkinlikleri resimlerini çekip, yazılarını yazıp gazetede yayınlanmasını sağlıyorum.

            Çevreme, Milletime ve tüm insanlığa hizmet etmek, yardımcı olmak ilkem olmuştur. Yaptığım hizmetler sonunda birileri mutlu olmuşsa, bazı kimseleri etkilemişsem onun hazzı    bana yetiyor. İlk kitabım olan “Kalemden Gönüllere”yi iki bin adet bastırmıştım ve ücretini kendim karşılamıştım. İkinci “Görev Bildiklerim”kitabımın sponsorluğunu Sayın Mucur Belediye Başkanımız Ali Şahin yapmıştır. Bu kitap bin adet basılmıştır. Kendisine teşekkürlerimi sunuyorum.

 

Derviş Ekim: Kendinize ait bir siteniz var mı? Eserleriniz hangi sitelerde yayınlanıyor?

 

Ali Aydemir: Yazdığım kitapların editörlüğünü yapan oğlum Serdar,şahsıma ait ali.ktg.com.tr sitesini yapmıştır.Kendi araştırmalarım sonucu hazırladığım materyallerle köyümüze ait gokcevirankoyu.com sitesini oğlum Serdar’a hazırlattım.

            Görev yaptığım Ş.A.S.M.Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nun sitesinde de eğitici makalelerim yayınlanmıştır.

Mucur40haber ve Mucur24haber sitelerinde köşe yazarlığım devam ederken Dünya Kırşehirliler Derneği adlı sitede de eserlerim yayınlanmaktadır. Aktüel Kırşehir Dergisinde de anılarım yayınlanmaktadır. Ayrıca Ankara’daki Mucurlular Derneği sitesinde de eserlerime ait bir köşe bulunmaktadır.

            Kırşehir’e ve Kırşehir’li ye gönül vermiş iki gönül dostuma da sonsuz teşekkürler ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Bu dostlarım Ünal KAYA ve Serdar ATABAY’ DIR dır. Kırşehir’hizmet en büyük ilkeler olmuş. Kurdukları siteleri herkesin incelemesini tavsiye ederim.

 

Derviş Ekim: Sayın Müdürüm, Görev yaptığınız Hacı Ömer Sayın İlkokul ve şimdi görev yaptığınız Cumhuriyet İlköğretim Okulu için birer marş yazdığınız ve bestelediğiniz bilinmektedir. Bu konuyu biraz açar mısınız?

 

Ali Aydemir: 1992 yılında Hacı Ömer Sayın İlkokulunda görev yaptığım sıralarda bir okul marşı yazdım ve bestesini de kendim yaptım. Şimdi görev yaptığım Cumhuriyet İlköğretim Okulu içinde 2010 yılında marş yazdım. Bestesini de geçici görev yapan müzik öğretmeni Duycan Dulkadir yapmıştır. Dileğim benden sonrada okullarda görev yapan idareci ve öğretmenlerin bu marşları unutturmamalarıdır.

 

Derviş Ekim: Hocam; son iki yıldır şiirlerinizde İDARİ mahlasını kullanıyorsunuz. Daha önce mahlasınız hep AYDEMİR’di. Ne söylemek istersiniz?

 

Ali Aydemir: Kırşehir’de İHVANİ mahlasıyla bilinen aslen Mucur’un Dalakçı Köyü’nden olan ve halen Kırşehir’de ikamet eden İbrahim Özdemir’i(İhvani) tanıdıktan sonra mahlasım değişti. Çok sevdiğim ve hürmet duyduğum İhvani Baba’nın beni arayıp İDARİ mahlasını vermek istemesini gururla kabul ettim. Mahlasın anlamı; idare eden, idareci, idealist olduğunu burada belirtmek istiyorum. Ondan sonra yazdığım tüm şiirlerimde bu mahlası kullanmaktayım.

 

Derviş Ekim: Hocam; yazdığınız bazı şiirleriniz türküye ve kasideye, ilahiye çevrildiği bilinmektedir. Kısa bir açıklamanız olacak mı?

 

Ali Aydemir: Şiirlerimden birini”Türkülerle selam geldi” saz kursu öğretmeni Mahir Demir türkü olarak besteledi. Emekli imamlardan Nevzat Soylu’da umre’ye gitmeden önce ve umre’de yazdığım”Muradım ve Umre yaparken” şiirleri kaside ve ilahi olarak katıldığımız Ahi Televizyonunda “Kültürümüzün kırk pınarları”programında okumuştur. Kırşehir’li bestekâr şair İsa Erdoğan’da bir şiirimi türküye çevirmiştir.

 

Derviş Ekim: Sayın Hocam; bir eğitimci olarak asli görevlerinin yanında bu türlü etkinliklere ve kültürümüze zaman ayırıp hizmetlerde bulunuyorsun. Çalışmalarını nasıl değerlendiriyorlar? Yazdıklarından dolayı sıkıntılar yaşadın mı?

 

Ali Aydemir: Şiiri seven, sanattan anlayan birçok gönül dostum takdir ediyor ve bana moral veriyor. Esas takdir etmesi gereken bazı yetkililer ise kaprisleri uğruna bana zorluklar çıkarttılar ve bazen iki seneyi aşkın süren soruşturmalar geçirdim. Taltif ve takdir edileceğim yerlerde hiçte bir suç unsuru olmadığı halde soruşturmalar geçirdim ve tedirginlikler yaşadım.

            Yaptığım bu hizmetleri çevremizde kaç kişi yapıyor? Kaç kişi fedakârlıklarda bulunup kültürümüze hizmet ediyor? Çok önem verdiğim bir sözü burada dile getireyim.”Sağlığında bilmezler kıymetini, kadrini, öldükten sonra yaparlar mermerden kabrini”.Derviş Bey, biz artık alıştık. Meyveli ağaç hesabı taşlamalar bize hız veriyor. Gücümüzü ve hırsımızı artırıyor.

 

Derviş Ekim: Çok takdir ettiğiniz ve örnek aldığınız şairlerden bahseder misiniz?

 

Ali Aydemir: Küçüklüğümden beri çok sevdiğim ve takdir ettiğim, şiirlerini ve kitaplarını zevkle okuduğum halk ozanlarından Karacaoğlan’ı, Yunus Emre’yi, Necip Fazıl Kısakürek’i, Abdürrahman Karakoç’u, Ozan Arif’i, Cemal Safi’yi örnek almaya çalıştım. Daha da pek çok şairler var ama hepsini yazmak epey yer ve zaman alır.

 

           

Derviş Ekim: Sizce şairler yetkililerden, halktan ne istiyorlar? Sizleri mutlu kılmak için neler yapılmalı?

 

Ali Aydemir: Yetkililerden isteğimiz bizleri anlamaları, maddi ve manevi yardımlarını esirgememeleri, kitaplarımızım basılmasında sponsorluklarda fedakâr davranmaları. Sanatı ve sanatçıyı anlayan, değerini bilenler gereken hassasiyeti ve duyarlılıkları gösteriyorlar. Kitaplarımızı hediye ettiğimiz başta eğitimciler olmak üzere kitap okumama hastalığına müptela olmuşlar. Öyle hassas ve kitap seven eğitimciler var ki; kitapları baştan sona kadar okuyorlar. Eksik ve hatalı bulduklarını not edip bizlere yardımcı olmaya çalışıyorlar. Yapıcı tenkitlerini makul karşılayıp, kendilerine minnettarlığımızı ve teşekkürlerimizi bildiriyoruz.

 

Derviş Ekim: Sayın Hocam; son olarak neler söylemek istersin?Neleri tavsiye edersiniz?

 

Ali Aydemir: Her insanın içinde gizli kalmış mutlaka bir yeteneği vardır. Bu yetenekler, şiir dalında olur, yazarlık alanında olur, güzel sanatlar dalında olur, güzel bir sese sahip olur. Sportif alanlarda yetenekleri ortaya çıkar.

            Bir işe başlamak o işi yarılamak demektir. Çevremizde o kadar çok şiir yazan insanlar var ki; cesaretsizliklerinden dolayı kendilerini ispat etmekte zorlanıyorlar. Tabi, maddi imkânsızlıkları da hesaba katmak zorundayız. Sessiz ve yalnız kalmış insanları mutlaka birilerinin tetiklemesi gerekiyor. Cesaret, yüreklilik ve atılganlık olmayan bir teşebbüs ilerleyemez.

            Kitaplarımın basımında, televizyon programlarına katılımımda Kırşehir Anekdotları Yazarı Sayın Duran Erdoğan’ın yardımları ve teşvikleri çok olmuştur. Kendisine selam ve saygılarımı iletiyorum.

            İlim ve Sanat Eserleri Sahipleri Meslek Birliği(İLESAM) üyeliğimizde, Kırşehir Şair ve Yazarlar Derneği (KIRŞAD)kuruluşunda cesaretle ve azimle çabalar gösteren gönül dostlarımız başta Zübeyde Gökbulut Hanımefendiye, İbrahim Özdemir’e, İbrahim Düğer’e, İsa Erdoğan’a, siz cesur yürek gönül dostum Derviş Ekim’e, şairliğinin yanında, tiyatro yazarlığı ve oyunculuğunu başarılı bir şekilde yürüten, güzel, yanık bir sese sahip olan Sait Sargın’a, Aşır Ülger’,Vahit Bulut’a, Rasim Yapar’a ve diğer şair ve yazarlarımıza sevgi ve selamlarımı sunuyorum.

            Şairlerin ve yazarların yaptıkları hizmetlerde Sayın Valimiz Mehmet Ufuk Erden ve Sayın Belediye Başkanımız Yaşar Bahçeci’nin duyarlık göstermesi, tüm etkinliklere katılması bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. İl Kültür Müdürlüğü yetkililerinin de katkıları küçümsenemez.

            Kaman Belediye Başkanı Sayın Erhan Talu ve araştırmacı yazar, şair Mümtaz Boyacıoğlu’nu tanıdığım için kendimi şanslı sayıyorum.

 

Derviş Ekim: Sayın Hocam; bize kıymetli saatlerinizi ayırıp, çok değerli bilgilerinizle sohbetimizi şereflendirdiniz. Size teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum.

 

Ali Aydemir. Ben teşekkür ederim. Size yardımcı olmuşsam, ne mutlu bana.

 

 



2134 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ANNEM - 12/05/2014
DOĞALGAZ İMTİHANI - 01/05/2014
TAKMA BABAM KAFANA - 24/03/2014
GÖRDÜK - 16/03/2014
YETKİLER AHTABOTLAŞTI - 05/01/2014
MUCUR SEVDAMIZ OLMALI - 19/11/2013
ADIMIZ ANDIMIZDIR - 12/10/2013
ZORUNLU ATAMALARDA NELER YAŞADIK? - 23/09/2013
TUTTUĞUN BALIK, ÜRKÜTTÜĞÜN KURBAĞAYA DEĞMELİ - 11/09/2013
 Devamı
ÜNAL KAYA - DÜNYA KIRŞEHİRLİLER DERNEK BAŞKANI
ÜNAL KAYA
Gazeteci Yazar
Tv Program Yapımcısı
Dünya Kırşehirliler Dernek Başkanı
ÖZGEÇMİŞİ KİMDİR ?
  https://www.facebook.com/kirsehirlilerdernegi  https://www.twitter.com/kirsehirdernegi https://www.instagram.com/kirsehirlilerdernegi  https://www.youtube.com/bozkırınsesi https://api.whatsapp.com/send?phone=+905549585399

 
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar35.635235.7780
Euro37.365337.5150
Hava Durumu
Saat

FACEBOOK'ta BİZ
KIRŞEHİR İDARİ YAPISI

Ak Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan


NECMETTİN ERKAN 
KIRŞEHİR MİLLETVEKİLİ
AK PARTİ
 Halkla İlişkiler Binası  
Kat Nolu Banko Oda: 

TEL: 
FAX: 


 

 Kırşehir Milletvekili Dr. Metin İlhan ?

 

DR. METİN İLHAN
KIRŞEHİR MİLLETVEKİLİ
CHP
 Halkla İlişkiler Binası. 
Kat 3 Nolu Banko Oda: 

TEL: 
FAX: 



Kırşehir Valisi Hüdayar Mete BUHARA

Hüdayar Mete BUHARA
Kırşehir Valisi

Tel : 0386 213 11 25  
Fax: 0386 213 33 97


Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu

Selahattin EKİCİOĞLU
Kırşehir Belediye Başkanı

Tel : 0386 213 10 23 
Fax: 0386 213 44 87
 

 

 

YURT DIŞINDAKİ DERNEKLERİMİZ
  • ABD Kırşehirliler Derneği
    ALMANYA Kırşehirliler
    AVUSTURYA Kırşehirliler
    AVUSTURALYA Kırşehirliler
    BELÇİKA Kırşehirliler
    DANİMARKA Kırşehirliler
    FRANSA Kırşehirliler
    HOLLANDA Kırşehirliler
    İSVEÇ Kırşehirliler
    İSVİÇRE Kırşehirliler
    İTALYA Kırşehirliler
    İSPANYA Kırşehirliler
    NORVEÇ Kırşehirliler
 Kırşehir

Konaklama Mekanları

Kırşehir 

Kaplıcalarımız

 Kırşehir

Gezi Alanları

 Kırşehir

Onix Kırşehir

 

Kaman Cevizi

KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
  • ADANA KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    ADIYAMAN KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    AFYONKARAHİSAR KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    AĞRI KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    AMASYA KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    ANKARA KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    ANTALYA KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    ARTVİN KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    AYDIN KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    BALIKESİR KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    BİLECİK KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    BİNGÖL KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    BİTLİS KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    BOLU KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    BURDUR KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    BURSA KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    ÇANAKKALE KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    ÇANKIRI KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    ÇORUM KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    DENİZLİ KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
  • DİYARBAKIR KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
  • Temsilcimiz
  • Ramazan Doğan 
  • 0542 584 40 06
  • EDİRNE KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
  • ELAZIĞ KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    ERZİNCAN KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    ERZURUM KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    ESKİŞEHİR KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    GAZİANTEP KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    GİRESUN KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    GÜMÜŞHANE KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    HAKKARİ KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    HATAY KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    ISPARTA KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    MERSİN KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
  •  
  • Mersin Kırşehirliler Derneği

  •  
    İSTANBUL KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ

  • İZMİR KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    KARS KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    KASTAMONU KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    KAYSERİ KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    KIRKLARELİ KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    KIRŞEHİR KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    KOCAELİ KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
  •  
  • Gebze Kırşehirliler Derneği
    Tel :
     
    KONYA KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    KÜTAHYA KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    MALATYA KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    MANİSA KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    KAHRAMANMARAŞ KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    MARDİN KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    MUĞLA KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    MUŞ KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    NEVŞEHİR KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    NİĞDE KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    ORDU KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    RİZE KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    SAKARYA KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    SAMSUN KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    SİİRT KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    SİNOP KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    SİVAS KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    TEKİRDAĞ KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    TOKAT KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    TRABZON KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    TUNCELİ KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    ŞANLIURFA KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    UŞAK KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    VAN KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    YOZGAT KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    ZONGULDAK KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    AKSARAY KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    BAYBURT KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    KARAMAN KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    KIRIKKALE KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    BATMAN KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    ŞIRNAK KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    BARTIN KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    ARDAHAN KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    IĞDIR KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    YALOVA KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
  •  
  • Yalova Kırşehirliler derneği
    Tel:
     
    KARABÜK KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    KİLİS KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    OSMANİYE KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
    DÜZCE KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ
  • DÜZCE KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ

Videolarımız
  Kırşehir
Takvim